Delić: Umoran sam, ali presretan

Sljedeći protivnik je Bjelorusija

Delić: Umoran sam, ali presretan

M. Maksimović

Amer Delić je po treći put bio čovjek odluke. Treći bod je osvojio u Maroku, kasnije i protiv Estonije, danas protiv Turske. Ukupno peta u singlu, sedam za reprezentaciju BiH.

''Nije bilo lako, imao sam problema sa leđima, ali je na kraju sve dobro ispalo. Još jednom se potvrdilo da je Davis Cup nešto posebno. Ja sam imao sreće u trećem setu, Ilhan u četvrtom. On nije iskoristio svoje prilike u petom, ja jesam moram priznati da sam oduševljen. Drago mi je zbog naših navijača koji su tu bili uz nas, koji su parirali domaćim koji su isto tako stvorili odličnu atmosferu. Bio je dug meč, poprilično sam umoran, ali i presretan'', rekao je Delić nakon meča koji je trajao četiri sata i 20 minuta.

Davis Cup reprezentacija BiH je ovom pobjedom osigurala opastanak u ovom društvu, ali i prolaz u četvrtfinale gdje nas čeka Bjelorusija.

Bjelorusija je u Minsku pobjedila Moldaviju, Uladzimir Ignatik je osvojio treći bod. Meč četvrtfinala Bjelorusija - BiH je na rasporedu od 6. do 8. aprila ove godine.

Bolji iz tog meča će igrati sa pobjednikom duela Poljska  - Estonija za ulazak u I grupu EA Zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.