Delić uspješno savladao prvu prepreku

Australian Open

Delić uspješno savladao prvu prepreku

Bosanskohercegovački teniser, Amer Delić, uspješno je startovao u kvalifikacijama za Australian Open i plasirao se u drugo kolo.

Delić je danas bio uspješniji od Turčina, Marsela Ilhana, rezultatom 4-6, 6-3, 6-2. Prvi set nije donio mnogo neizvjesnosti, a naš teniser je imao mnogo problema na drugi servis. Međutim, u drugom setu potpuno drugačiji pristup donosi Ameru rani break, kojeg uspijeva održati do kraja.

Tada se moglo naslutiti da će ovo biti uspješan dan za jedinog bh. predstavnika na prvom Grand Slam turniru u sezoni. Uspio je Delić otvoriti treći odlučujući set na savršen način, oduzevši protivniku servis u prvom gemu. Nakon toga više nije bilo problema, jer je do kraja meča napravio dupli break i rutinski priveo kraju prvo kolo kvalifikacija. 

Turski teniser je trenutačno 113. igrač svijeta, a prošle godine je igrao drugo kolo Miamija, Roland Garrosa, US Opena. To daje još veći značaj ovoj pobjedi, a u drugom kolu kvalifikacija Amer će igrati protiv Yannicka Mertensa, 253. igrača na svijetu. Ukoliko bude igrao kao danas, Mertens ne bi trebao predstavljati veći problem.

Australian Open, prvo kolo kvalifikacija:
Amer Delić (BiH) - Marsel Ilhan (Tur) 4-6, 6-3, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.