Delpo pregazio Nishikorija i ostvario 13. vezanu pobjedu

Argentinac nastavio niz

Delpo pregazio Nishikorija i ostvario 13. vezanu pobjedu

Argentinski teniser Juan Martin del Potro nastavio je danas niz pobjeda jer je slavio protiv Japanca Keija Nishikorija sa 2:0 u setovima u šesnaestini finala Mastersa u Miamiju. 

Del Potro igra možda baš u onoj formi s kojom je osvojio Grand Slam u New Yorku davne 2009. godine, a dokaz za to je i 13. vezana pobjeda i to protiv Nishikorija.

Nakon što je prošle sedmice osvojio turnir u Indian Wellsu, Delpo je danas stigao do osmine finala u Miamiju jer je porazio Nishikorija sa laganih 6:2 i 6:2. Meč je trajao samo sat i 14 minuta.

Argentinski teniser će u osmini finala igrati protiv srbijanskog igrača Filipa Krajinovića koji je nešto ranije porazio Francuza Pairea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti