Delray Beach: Može li Džumhur preskočiti Dimitrova?

Bh. teniser protiv Bugarina

Delray Beach: Može li Džumhur preskočiti Dimitrova?

Damir Džumhur sastaje se večeras sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim u osmini finala Delray Beacha. 

Bh. teniser u duel ulazi nakon pobjede nad Litvancem Berankisom u dva seta (6:4, 6:2), ali ovaj put preko puta mreže imaće mnogo ozbiljnijeg protivnika.

Džumhur do sada nije imao priliku da ukrsti rekete sa trenutno 28. igračem svijeta, koji je u prvom kolu prilično lako izašao na kraj sa Izraelcem Selom (6:4, 6:2).

Kada je forma u pitanju, oba tenisera igraju promjenljivo tokom ove godine. Damir je trenutno na omjeru 5-4, dok je Grigor nešto uspješniji sa osam pobjeda i tri poraza. 

Najbolji rezultat našeg tenisera u ovoj sezoni je drugo kolo Australian Opena, a sa druge strane Dimitrov je igrao finale Sydneya, gdje je poražen od Viktora Troickog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti