Dementieva pobjednica
Dementieva ubjedljiva u 2009. godini

WTA u Sydneyu

Dementieva pobjednica

Ruskinja Elena Dementieva pobjednica je ovogodišnjeg WTA Sydneya. Ona je nu finalu nadigrala sunarodnjakinu Dinaru Safinu, treću igračicu svijeta, sa 6:3, 2:6 i 6:1 po setovima što joj je bio drugi ovogodišnji naslov.

U međusobnom duelu Dementieva sada vodi sa 4:2, a slavila je u posljednja tri meča. Da je u velikoj formi Ruskinja je potvrdila još u polufinalu kada je sa 6:3 i 6:1 sa terena “pomela” Serenu Williams.

Dementieva je prošle sedmice osvojila turnir u Auckland, a sa omjerom pobjeda i poraza 10-0 u 2009. godini odlazi u Melbourne park gdje će biti jedan od najvećih favorita za osvajanje prvog Grand Slama sezone.
Treba kazati da je pobjednica Hobarta, drugog WTA turnira koji se igrao ove sedmice postala Petra Kvitova. Ona je u češkom finalu nadigrala Ivetu Benešovu sa 7:5 i 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije