Dementijeva bolja od Sharapove
Treći naslov za Dementijevu ove godine

U finalu turnira u Toronto

Dementijeva bolja od Sharapove

M. Maksimović

Ruskinja Elena Dementijeva je osvojila posljednji velii turnir prije početka US.Opena. Dementijeva je u finalu ''Roger Cupa'' su Torontu pobjedila zemljakinju Mariju Sharapovu 6-4,6-3.

Početak meča nudi rani break obe teniserke. Dementijeva je povela 2-0, ali se Sharapova vratila, pa je opet još jednom izgubila svoj servis. Dementijeva je povela 4-1, Sharapova se vratila do 5-4 ali nije zadržala svoj servis. U prvom setu je Sharapova četiri puta izgubila svoj servis, Dementijeva tri.

U drugom setu su obe teniserke svoj servis čvrsto držale do šesto gema kada je Dementijeva napravila break, jedan koji je bio dovoljan za pobjedu 6-4,6-3.

U Torontu je Dementijeva stigla do 14.turnira u karijeri, prvog nakon odličnih nastupa u Australiji početkom godine. Na početku godine je Dementijeva uzela Auckland odnosno Sydney. Za Mariju Sharapovu je ovo bilo prvo finale nakon povratka na teren, prvo finale uopšte nakon
finala Amelia Islanda 2008.godine.


Rezultat finala:
Elena Dementieva (Rus,4) - Maria Sharapova (Rus) 6-4,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti