Dementijeva i Mauresmo u finalu
Ruskinja bez borbe u polufinale

Prva igračica zbog povrede predala polufinale

Dementijeva i Mauresmo u finalu

M. Maksimović

U finalu WTA turnira u Parizu igrat će Amelie Mauresmo i Elena Dementijeva. Ruskinja Dementijeva je finale izborila na najlakši moguči način Ljubitelji  tenisa su ostali uskraćeni za reprizu polufinala Australian Opena.

Prva igračica svijeta Serena Williams je predala polufinale zbog povrede. Williams je na zagrijavanju osjetila bolove u koljenu i to u desnom, a ne u lijevom s kojim je imala velike teškoće proteklih godina. Serena je u svojoj karijeri dva puta osvajala ovaj turnir, 1999.i 2003. godine.

Drugo polufinale je trajalo 110 minuta, a Amelie Mauresmo je pobjedila Jelenu Janković 6-2,0-6,6-1.
Mauresmo je prvi set uzela sa dvostrukim breakom, ali je Jankovićeva odgovorila u drugom setu ostavivši Francuskinju bez osvojenog gema. U setu odluke, Jankovićeva je krenula breakom, ali je Mauresmo dobila šest gemova zaredom.

Rezultati polufinala:
Amelie Mauresmo (Fra,8) - Jelena Janković (Srb,2) 6-2,0-6,6-1
Elena Dementieva (Rus, 3) - Serena Williams (SAD, 1) predala Williams 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.