Denis Kudla u trećem kolu Queen'sa

Del Potro na mjestu najvećeg incidenta

Denis Kudla u trećem kolu Queen'sa

M. Maksimović

Na turniru u Queen'su, mečevi koji su igrani drugog dana bili su poprilično zanimljivi. Bez obzira da li se radilo o onim iz prvog ili drugog kola. Lukas Rosol, Denis Istomin, Jarkko Nieminen i Grega Zemlja, četvorica su  nositelja koja idu dalje u drugo.

Rosol je jedini morao igrati tri seta, nakon što je Samuel Groth uzeo prvi u tie breaku. Benjamin Becker je pobjedio Bernarda Tomica, što je možda malo iznenađenje s obzirom da Tomic dobro igra na travi. Michael Llodra je također prošao u drugo kolo je je lako sa 6-3, 6-1 eliminisao 15.nositelja, Pabla Andujara.

Pored mečeva prvog kola, na programu su bila i tri drugog. Juan Martin Del Potro se vratio na mjesto gdje je napravio najveći incident u karijeri.

Nekadašnji polufinalista Wimbledona, Xavier Malisse je uspio odigrati odličan drugi set, ali je izgubio u tri.Amerikanci Sam Querrey i Denis Kudla također idu u treće kolo. Querrey je u neizvjesnom meču do kraja dobio Slovenca Bedenea, dok je Denis Kudla iznenadio devetog nositelja Benoita Pairea.

Rezultati 1.kolo:
Lukas Rosol (Češ,12) - Samuel Groth (Aus) 6-7(7), 6-3, 6-2
Denis Istomin (Uzb,14) - Andrey Kuznetsov (Rus) 7-6(2), 7-6(3)
Feliciano Lopez (Špa) -  Ricardas Berankis (Lit) 3-6, 6-3, 6-4
Nicolas Mahut (Fra) - Rhyne Williams (USA) 6-3, 6-2
Jarkko Nieminen (Fin,13) - Ryan Harrison (USA) 6-3, 6-3
Kenny De Schepper -  Rajeev Ram (USA) 6-7(5), 6-2,6-4
Julien Benneteau (Fra) - Adrian Mannarino (Fra) 7-6(7),6-3
Grega Zemlja (Slo,16) - Kyle Edmund 6-4,7-6(4)
Benjamin Becker (Nje) - Bernard Tomic (Aus) 6-4,6-7(4),7-6(4)
Michael Llodra (Fra) - Pablo Andujar (Špa,15) 6-3, 6-1

Rezultati 2.kolo:
Sam Querrey (USA) - Aljaz Bedene (Slo) 7-6(11), 5-7, 7-6(5)
Juan Martin Del Potro (Arg) -  Xavier Malisse (Bel) 7-6(5), 1-6, 7-5
Denis Kudla (USA)  - Benoit Paire (Fra,9) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije