Shapovalov se ne miri s porazom od Nadala: Nije fer koliko se izvlači s tim stvarima

Kanadski teniser ispao s Australian Opena

Shapovalov se ne miri s porazom od Nadala: Nije fer koliko se izvlači s tim stvarima

Eldar Ganibegović

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se uz dosta muke u polufinale Australian Opena.

Nadal je u pet setova s 3:2 savladao Kađanina Denisa Shapovalova, koji se još uvijek ne miri s porazom.

Izuzetno je ljut zbog toga što je Nadal uzeo pauzu za toalet pred odlučujući peti set, a prije toga je imao i medicinski time-out, vrijeđao je suca, a dobio je i opomenu kada je servirao, a Nadal nije bio spreman za ritern.

"Pretjerao sam kada sam rekao da je korumpiran (sudija, op.,a) ili šta sam već rekao. Definitivno je to bilo emotivno s moje strane. Mislim da nije fer koliko se Rafael Nadal izvlači s tim stvarima. Bio sam potpuno spreman, sat je otkucavao bližio se nuli gledam u sudiju i naravno da ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram za minut i po i on mi kaže da mu neće dati opomenu jer ja nisam spreman. Za mene je to šala", rekao je kanadski teniser i nastavio:

"Poštujem sve što je Rafa uradio i nevjerovatan je igrač, ali moraju da postoje granice i pravila. Ako se osjećaš kao igrač da ne igraš samo protiv igrača, da igraš i protiv sudija onda igraš protiv mnogo toga. Bila je to velika pauza poslije četvrtog seta i to s razlogom i momentum je nestao. Mnogo je teže igrati. Nisam protiv Rafe, veliki je igrač. Međutim, preteško je i furstrirajuće je da sportista igra protiv svega toga".

Bilo kako bilo, Nadal će u polufinalu Australian Opena igrati protiv pobjednika duela Monfils - Berrettini.

Top Komentari

doledolovski
Rafa i Nole koriste sve marifetluke kad gube,jedino doktor igre Roger kad gubi dostojanstveni to radi kao i kad dobija
13 1
bk123
Nadal š u p a k najveći
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi