Derbi pripao Hantuchovoj
Maria Kirilenko prošla u drugo kolo

WTA u Stanfordu

Derbi pripao Hantuchovoj

Derbi prvog kola WTA turnira u Stanfordu, koji se igra za nagradni fond od 700.000 dolara odigrale su Daniela Hantuchova i Aleksandra Wozniak.

Bio je derbi u pravom smislu riječi s obzirom da su igrana tri seta i sva tri su bila prilično izjednačena. Na kraju je pobjeda pripala Slovakinji koja je u finišu imala više snage i koncentracije.

Uspješna je bila i Marija Kirilenko. Lijepa ruska igračica protiv sunarodnice Ane Čakvetadze takođe je igrala tri seta. U posljednjem je čak viđen i tie-break, a otišao je na stranu Kirilenko (7:5).

Konačno je zaigrala Jelena Janković. Bila je popularna Jeca dugo van forme, ali partija koju je pružila protiv Angele Haynes može obradovati njene navijače koji duže vrijeme čekaju na jedan pravi rezultat.

Treba kazati da su sestre Williams imale lagan zadatak. Venus ga je obavila u duelu sa Kanađankom Dubois, a Serena protiv Li Na, iako je Kineskinja u nekoliko navrata bila prijetnja.

Rezultati, 1. kolo
Daniela Hantuchova (Slk) - Aleksandra Wozniak (Kan) 6:4, 4:6, 7:5, Marion Bartoli (Fra/8) - Ajumi Morita (Jap) 7:6 (8/6), 6:3, Samantha Stosur (Aus) - Dominika Cibulkova (Slk/6) 6:4, 6:3, Marija Kirilenko (Rus) - Ana Čakvetadze (Rus) 6:4, 5:7, 7:6 (7/5), Jelena Janković (Srb/4) - Angela Haynes (SAD) 6:3, 6:1, Sabine Lisicki (Njem) - Lilia Osterloh (SAD) 6:2, 6:3, Alja Kudrjavceva (Rus) - Julie Coin (Fra) 6:1, 7:6 (7/5), Venus Williams (SAD/2) - Stephanie Dubois (Kan) 6:2, 6:3, Serena Williams (SAD/1) - Li Na (Kin) 6:3, 7:6 (8/6), Melanie Oudin (SAD) - Hilary Barte (SAD) 6:2, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.