Dimitrov: Ne bojim se reći da sam na nivou Đokovića, Nadala ili Murrayja

Hrabra izjava bugarskog tenisera

Dimitrov: Ne bojim se reći da sam na nivou Đokovića, Nadala ili Murrayja

Bugarski teniser Grigor Dimitrov očigledno ima puno samopoudanja pa za sebe smatra da je na nivou najvećih teniskih imena kao što su Rafael Nadal ili Novak Đoković.

Podsjetimo, Dimitrov je izgubio u četvrtfinalu proteklog Mastersa u Cincinnatiju upravo od Novaka, a pred početak US Opena je izjavio da će naredni put znati šta treba uraditi u duelu protiv srbijanskog tenisera.

"Kada ponovo budemo igrali, znat ću šta trebam uraditi. Rad na igri je slično kao kada gradite kuću, idete ciglu po ciglu. Ne znam koliko će mi mečeva biti potrebno kako bih ga pobijedio, ali osjećam da sam na tom nivou. Ne plašim se to reći, takav sam. Protiv koga god sam igrao u prošlosti, bez obzira da li je to Novak, Rafa ili Andy, siguran sam da sam na njihovom nivou", rekao je Dimitrov.

Podsjetimo, Bugarin je branio titulu u Cincinnatiju, ali ga je Nole zaustavio i to je bila osma pobjeda Đokovića u njihovim duelima, dok je Dimitrov na jednom trijumfu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi