Oglasio se direktor Pfizera i dao svoje mišljenje o Novaku Đokoviću

Poznato je da srpski teniser nije vakcinisan

Oglasio se direktor Pfizera i dao svoje mišljenje o Novaku Đokoviću

E. Ganibegović

Iz Australije, ali i cijelog svijeta neprestano stižu reakcije na već svima dobro poznat slučaj Novaka Đokovića.

Poznato je da svjetski broj jedan nije vakcinisan, a sada se o svemu odlučio oglasiti i Albert Bourla, direkzor kompanije Pfizer.

"Veliki sam navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako ulaziti u to je li on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ipak nije. To je između njega i vlasti u Australiji, te doktora. Mislim da preležan virus daje zaštitu od bolesti, ne samo u ovom slučaju nego i generalno, ali samo na određeno vrijeme", rekao je Bourla u razgovoru za Bloomberg te nastavio:

"U mnogim zemljama širom Europe certifikat vam vrijedi šest mjeseci nakon posljednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri mjeseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobivate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao poslije vakcine i to je ono što sam ja rekao i o čemu mogu govoriti."

Podsjetimo, drama oko Novaka Đokovića još uvijek nije ugledala svoj kraj i srbijanski teniser još uvijek strahuje od deportovanja iz ove zemlje, iako je do početka Australian Opena ostalo samo četiri dana.

Ipak, i pored toga Đoković je postavljen za prvog nositelja i za protivnika je u prvom kolu dobio Miomira Kecmanovića, pa su sve veći izgledi da Đoković ove godine brani trofej koji je osvojio u 2021. godini, a ukupno devet puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije