Dobar nastup mladih bh. stonotenisera

Dobar nastup mladih bh. stonotenisera

A. Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je dvije medalje u ekipnoj konkurenciji na 58. međunarodnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Nakon četiri pobjede mladi bh. stonoteniseri su u finalu poraženi od Slovenije. Za BiH su nastupili Irhad Bušatlić i Siniša Marčetić.

U pojedinačnoj konkurenciji Irhad Bušatlić je ostvario sjajan rezultat osvajanjem trećeg mjesta, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Drugi tim BiH (Buntić, Gutić) ostvario je plasman od petog do osmog mjesta.

Mlađi kadeti BiH 1 i BiH 2 (Vučijak, Muharemagić, Šeta, Hanić, Čizmić) također su ostvarili zapažene rezultate ulaskom među osam ekipa.

Vrijedan rezultat ostvarile su i ekipa Mostara (Ljubić, Soldo) i Banje Luke (Luka i Nikola Mihailović) u konkurenciji najmlađih kadeta, podijelivši treće mjesto.

Trener reprezentacije Danijel Berezovski zadovoljan je nastupom mladih igrača, kojima slijede pripreme za balkansko i evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.