Dobar žrijeb za Džumhura u Miamiju, Đoković i Federer ne mogu prije finala

Dobar žrijeb za Džumhura u Miamiju, Đoković i Federer ne mogu prije finala

Edmir Škorić

Večeras je objavljen žrijeb za Masters u Miamiju, a svog rivala saznao je i najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

Prvi nosilac Novak Đoković je na startu slobodan, da bi u drugom kolu igrao sa boljim iz meča Tomaš Berdych - Bernard Tomić.

Iako će Novak biti favorit ko god prođe, sigurno da se ne može reći kako je srbijanski teniser dobro prošao u žrijebu. Ukoliko prođe, igrat će vjerovatno protiv Johna Millmana.

U osmini finala mogući su dueli sa Fognignijem, Bautistom-Agutom ili Tipsarevićem...

U četvrtfinalu, Novak ide na jednog od topovskih servera, Johna Isnera ili Miloša Raonića, dok prema skeletonu u polufinalu može da se sastane sa Thiemom ili Nishikorijem. Tek u finalu bi mogao da se sastane s Federerom ili Zverevom.

Damir Džumhur će na startu igrati protiv Amerikanca Christophera Eubanksa, a ako prođe, u što ne sumnjamo, igrat eć protiv Marca Cecchinata, dok bi ga potom mogao očekivat duel sa Goffinom ili Ivom Karlovićem...

Top Komentari

Alen23
Daj Boze da prodje prvi krug nadam se da nece izac i rec sam sebi da nije spreman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti