Dobili smo prvu finalistkinju Australian Opena

Bez izgubljenog seta

Dobili smo prvu finalistkinju Australian Opena

E. Ganibegović

Ashleigh Barty prva je finalistkinja Australian Opena.

Australska teniserka i svjetski broj jedan bez izgubljenog seta stigla je do finala, a danas je u polufinalu na Rod Laver Areni savladala s 2:0 51. igračicu svijeta, Amerikanku Madison Keys.

U prvom setu je protivnici dala tek jedan gem, osvojila tri brejka i riješila set u svoju korist sa 6:1. 

Drugi set donosi nam samo jedan brejk Barty, ali i više nego dovoljan za pobjedu i konačan rezultat od 6:3 na kraju seta.

U finalu će se Barty sastati s pobjednicom duela Collins - Swiatek koji je upravo u toku, a amerikanska teniserka vodi u prvom setu rezultatom 5:4.

Barty je do finala stigla izuzetno uvjerljivo, 2:0 pobjedama, a redom su padale Tsurenko, Bronzetti, Giorgi, Anisimova, Pegula i danas Keys.

Australian Open, polufinale:

Barty - Keys 2:0 (6:1, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi