Dodig do kraja u Zagrebu
Dodig je igrao odlično u Zagrebu

Prvi naslov u karijeri

Dodig do kraja u Zagrebu

M. Maksimović

Ivan Dodig je osvojio ATP turnir u Zagrebu. U najboljih sedam dana svoje dosadašnje karijere,Dodig je pobjedio Marca Granollersa, Ukrajinca Marchenka, Ivana Ljubičića, Garciju - Lopeza i na kraju u finalu Michaela Berrera.

U četvrtfinalu je Dodig odigrao odličan meč protiv Ljubičića, protiv Garcije - Lopeza je to možda bio i meč turnira i za kraj priče je sredio Michaela Berrera koji nema sreće u Zagrebu.Lani je izgubio od Marina Čilića također u finalu. U finalu je možda čak Dodig imao i najmanje posla.
Za veliki trijumf bila su potrebna samo dva "breaka", već u drugom gemu prvoga seta za 2-0, te u sedmoj igri drugoga seta za vodstvo od 4-3.Za potvrdu velikog slavlja Dodig je do kraja meča morao spasiti sedam break lopti.

''Priznajem da sam se teško zamišljao kao pobjednik ovog turnira, a umor praktički nisam ni osjetio. Mislim da bi u ovakvom ritmu moago igrati još četiri sata. Počeo sam meč na najbolji način i prilagodio se protivniku, a ključno je bilo i što sam se servisom mogao izvući iz teških situacija. Na četiri njegove lopte za break ja sam servirao četiri asa", rekaoje Dodig, koji se osvrnuo i na poništenu meč-loptu.

"Možda bi u sličnoj situaciji prije dvije godine udario sudiju. Ipak sam puno naučio o vrhunskome tenisu", zaključio je Dodig, koji je dodao kako mu je sljedeći cilj ulazak među prvih 50 tenisera svijeta .

Rezultat finala:
Ivan Dodig (Hrv) - Michael Berrer (Nje,8) 6-3,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.