Dodig izborio finale Zagreba
Dodig je odigrao veliki meč

Veliki uspjeh tenisera iz Međugorja

Dodig izborio finale Zagreba

M. Maksimović

Ivan Dodig je u Zagrebu ostvario rezultat. U polufinalu ATP turnira, Dodig je nakon 2 sata i 52 minute velike borbe pobjedio trećeg nositelja, Guillerma Garciju - Lopeza 4-6, 7-6(5), 6-4.

Dodig je odigrao veliki meč, borio se za svaki poen, bacao se po terenu i na kraju je za to nagrađen velikim finalom.Posebno je bio zanimljiv drugi set u kojem je Dodig lovio break zaostatka i na kraju je dobio set u tie breaku. Po završetku drugog seta je Dodig zatražio pomoć dežurnog doktora s obzirom da je nastradao lakat u tie breaku i ta kraća pauza kao da je dodatno uzdrmala Garciju Lopeza. Već na početku trećeg seta je napravio break, u četvrtom gemu je spasio tri break lopte i na kraju je stigao do svoje velike pobjede, najveće u karijeri.

U finalu ga čeka Nijemac Michael Berrer koji se lako obračunao sa zemljakom Florianom Mayerom, bilo je 6-1,6-4.

Rezultati polufinala:
Ivan Dodig - Guillermo Garcia - Lopez (Špa,3) 4-6, 7-6(5), 6-4
Michael Berrer (Nje) - Florian Mayer (Nje,5) 6-1,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.