Dodig kreirao senzaciju
Ivan Dodig sjajan u Zagrebu

ATP turnir u Zagrebu

Dodig kreirao senzaciju

Ivan Dodig, hrvatski teniser koji nama „nije trebao“, napravio je veliko iznenađenje u 2. kolu teniskog turnira u Zagrebu koji se igra za nagradni fond od 450.000 eura na tvrdoj podlozi.

Dodig je nadigrao Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:0 u setovima (7:6 (7:3) i 6:4). Koliko je hrvatski teniser poboljšao igru vidjelo se i u ovom meču, a ne bi nas začudilo da uskoro krene stopama Ivana Ljubičića ili Marina Čilića koji su iz BiH otišli u Hrvatsku kako bi u susjednoj državi nastavili sa usavršavanjem i nisu pogriješili.

No, hrvatski navijači danas su svjedočili porazu svog ljubimca, „diva sa Šalate“ - Ive Karlovića. Njega je u tri seta eliminisao Ukrajinac Sergej Stakhovsky. Utisak je popravio Mario Ančić, sedmi nosilac koji je nadigrao Rusa Teimuraza Gabašvilija sa laganih dva puta po 6:1.
Malo iznenađenje predstavlja eliminacija Rumuna Hanescua od Miše Zvereva, ali je zato senzacija ispadanje Mathieua, četvrtog nositelja, od Čeha Hernycha.

Rezultati 2. kola
Sergej Stakhovsky (Ukr) - Ivo Karlović (Hrv, 3) 6:4, 3:6, 6:3, Jan Hernych (Češ) - Paul-Henri Mathieu (Fra, 4) 6:7(7), 6:4, 6:2, Mario Ančić (Hrv, 7) - Teimuraz Gabašvili (Rus) 6:1, 6:1, Ivan Dodig (Hrv) - Ernests Gulbis (Lat) 7:6(3), 6:4, Mischa Zverev (Njem) - Victor Hanescu (Rum) 6:4, 5:7, 7:6(7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.