Dodig krenuo odlično, ali Ferrer ipak u četvrtfinalu

Dodig ispao od Ferrera

Dodig krenuo odlično, ali Ferrer ipak u četvrtfinalu

M. Šljivak

Hrvatski teniser, Ivan Dodig, poražen je danas u osmini finala Wimbledona od četvrtog nositelja Davida Ferrera sa 3:1 po setovima 6:7, 7:6, 6:1 i 6:1.

Dodig je pružio fantastičnu partiju u prva dva seta. Prvi set je uspio osvojiti nakon tie-breaka sa 7:6, da bi se i u drugom također otišlo u tie-break. Ipak, tada je Dodig napravio jednu grešku na mreži koja ga je potpuno slomila, te je izgubio drugis et sa 7:6.

Ferrer je iskoristio veliku nervozu Dodiga u trećem i četvrtom setu, te mu je prepustio samo dva gema u preostalom dijelu meča, pa je na taj način slavio na kraju ipak ubjedljivu pobjedu koja ga vodi u četvrtfinale.

U ženskoj konkurenciji plasman dalje su ostvarile Na LI, Kvitova, Kanepi i Flipkens.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.