Dodig slavio u Sarajevu
Emir Hadžihafizbegović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivanu Dodigu je uručio nagradu

«BHT Indoors Sarajevo Open 2009»

Dodig slavio u Sarajevu

Hrvatski teniser Ivan Dodig, bivši reprezentativac BiH, pobjednik je 7. ATP Challenger turnira «BH Telecom Indoors Sarajevo Open 2009» koji je danas završen u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Dodig (310. mjesto na ATP listi) je u finalu Chellengera koji se igrao za nagradni fond od 30.000 eura, savladao petog nosioca Nijemca Dominika Mefferta (257.) sa 6:4, 6:3.

Hrvatskom igraču će za pobjedu pripasti 75 bodova kojim će znatno popraviti svoju poziciju.

U konkurenciji dublova pobjednici su Rus Konstantin Kravčuk i Poljak Dawid Olejniczak, koji su dan ranije savladali britansko-holandsku kombinaciju u finalu, James Auckland - Rogier Wassen sa 6:2, 3:6 i 10:7.

Najbolji od bh. Igrača koji su nastupili sa pozivnicama bio je Ismar Gorčić, koji je nastupom u četvrtfinalu ostvario najveći uspjeh od naših igrača na dosadašnjih sedam turnira u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.