Dodig u polufinalu Zagreba
Ivan Dodig

Dodig izbacio Ljubičića

Dodig u polufinalu Zagreba

M. Maksimović

Ivan Dodig je ostvario rezultat karijere plasmanom u polufinale ATP turnira u zagrebu.U četvrtfinalu ovog turnira,Dodig je u dva seta savladao Ivana Ljubičića 6-4,6-4.

Do velikog podviga Dodig je stigao sa dva breaka. Ljubičić je u prvom setu kod 3-5 spasio jednu set loptu, u narednom gemu je stao kod 40/40.U drugom setu je break odluke Dodig napravio u sedmom gemu. Gem je trajao dugo, 15 minuta,Dodig je čak osam puta imao prednost, ali je brek napravio zahvaljujući promašaju Ivana Ljubičića.Ljubo je dobio svoj servis, spasio je jednu meč loptu, ali je svoj poraz odgodio samo do narednog gema.Nijemac Florian Mayer je potvrdio slabu formu Marina Čilića. Za 80 minuta meč je bio gotovo, Mayer je prošao sa 6-3,6-4.


Rezultati četvrtfinala:
Florian Mayer (Nje,5) - Marin Čilić (Hrv,1) 6-3,6-4
Michael Berrer (Nje,8) - Richard Gasquet, predao Gasquet
Ivan Dodig - Ivan Ljubičić (Hrv,2) 6-4,6-4
Garcia Lopez (Špa,3) - Alex Bogomolov Jr 6-2,7-6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.