Dokićeva se vraća
Jelena Dokić želi se vratiti u vrh

Nakon nekoliko godina pauze

Dokićeva se vraća

Jelena Dokić se ponovo vraća. No, za razliku od ranijih „povrataka“ čini se da će ovaj put to zaista biti kako ova teniserka i želi.

Nekadašnja četvrta igračica svijeta i polufinalistica Wimbledona 2000 godine trenutno kreće od nule. Izborila je polufinale kvalifikacija koje pobjednicima donose wild-card za prvi Grand Slam sezone, Australian Open.

Njeni treninzi nisu promakli ni selektoru Davidu Tayloru koji je otkrio da Dokićevu želi u reprezentaciju, pred azijske kvalifikacije u Fed Cupu.
„Tačno je da sam se potpuno oporavila, ali sada ne želim ništa osim turnira u Melborneu“, izjavila je reprezentativka Australije koja je u prošlosti imala mnogo problema sa ocem Damirom.

Dokićeva je u grupnoj fazi takmičenja sa laganih i ubjedljivih 6:3 i 6:0 nadigrala Sophie Letcher. Zatim je poražena u drugom kolu od Monike Wejnert (6:3, 3:6, 6:4), da bi u trećem kolu bila bolja od Marije Mirković (6:4, 6:2). U četvrtfinalu je savladala Brittany Sheed (6:2, 6:2). Po svemu sudeći u polufinalu protiv Emelyn Starr neće imati težak zadatak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.