Đoković bez poraza u finale

Berdych završio svoj nastup

Đoković bez poraza u finale

M. Maksimović

Prvi igrač svijeta, Novak Đoković zaokružio je trećom pobjedom nastup u grupnoj fazi završnog turnira. Đokoviću je trebao set u današnjem meču kako bi potvrdio polufinale, dok je Čeh Tomas Berdych morao slaviti 2-0.

Onog trenutka kada je Novak dobio prvi set, sve je bilo jasno.Iako je taj prvi set bio jako važan za konačni rasplet u grupi A, Berdych ga je odigrao vrlo loše.Dva puta gubi svoj servis, jednom u trećem gemu, jednom u petom.Tako je Novak bez većih problema stigao do nedostižne prednosti 5-1.Dva gema kasnije sve je odlučeno.

 

Za razliku od prvog seta, Berdych je izgubljeni servis u drugom uspio vratiti pa je Novak u desetom gemu servirao za ostanak u setu, baš kao i kod 6-5, pa se na kraju igrao tie break.U tie breaku, Berdych stiže do velike prednosti, vodstva od čak 5-1, čak i do tri set lopte, ali ne uzima set. Novak velikim preokretom stiže do meč lopte koju koristi za konačnih 6-2,7-6(6)

 

Grupa B:

BNovak Đoković (Srb) - Tomas Berdych (Češ) 6-2,7-6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.