Đoković: Bilo je jako teško

Đoković: Bilo je jako teško

Novak Đoković je u trećem kolu US Opena sa 3-0 u setovima (6:1, 7:6, 6:3) bio bolji od domaćeg tenisera Jamesa Blakea, a u narednom kolu ga očekuje još jedan Amerikanac, Mardy Fish.

"Definitivno sam bio fokusiran na igru tokom čitavog meča. Jako teško je bilo igrati u pojedinim trenucima zbog vremenskih uslova, odnosno vjetra. Posao mi je dodatno otežan igrom protivnika, jer je Blake vrlo agresivan teniser koji konstantno rizikuje. Mislim da me je servis dobro služio, što je vrlo važno u ovakvim uslovima", rekao je Đoković nakon pobjede nad Blakeom.

U narednom kolu ga očekuje još jedan težak meč. Mardy Fish se u posljednje vrijeme nalazi u velikoj formi, pa nema sumnje da će pred srpskim teniserom biti mnogo teži posao nego što je imao sa Jamesom Blakeom.

"Igrali smo na različitim podlogama, kao i na Wimbledonu. Mislim da je trenutno u najboljoj formi u karijeri. Odlično se kreće, ide ga servis, prepoznaje trenutke za izlazak na mrežu, vrlo je talentovan. Nema mi druge, moraću da ponovo dam sve od sebe da pobijedim", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.