Đoković bolji od Berdycha, u finalu nas čeka klasik!

Čeh pao u dva seta

Đoković bolji od Berdycha, u finalu nas čeka klasik!

Drugi finalista ATP turnira u Dohi je Novak Đoković, koji je rezultatom 2:0 u setovima savladao Tomasa Berdycha, češkog tenisera koji je u osmini finala izbacio našeg Damira Džumhura.

Najbolji teniser svijeta nije najbolje ušao u meč, jer je Berdych na startu napravio brejk i poveo sa 2:0, a kasnije i 3:1. Od petog gema je počela dominacija Novaka Đokovića, koji je osvojio narednih pet gemova i preokrenuo na 6:3.

U drugom setu se igralo gem za gem i bez ijednog brejka, a pobjednika je odlučio tie-break. U njemu se bolje snašao Đoković, koji ga je osvojio rezultatom 7:3 i tako došao do pobjede u dva seta.

Finale ATP-a u Dohi će ponuditi svojevrstan teniski klasik, obzirom da će snage odmjeriti Novak Đoković i Rafael Nadal. 

ATP Doha, 1/2 finale:

Đoković - Berdych 2:0 (6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi