Đoković bolji od Federera

ATP u Baselu

Đoković bolji od Federera

Adnan Beganović

Srbijanski teniser Novak Đoković pobjednik je ATP turnira u Baselu. Drugi nosilac je u finalu 1,75 miliona eura vrijednog turnira pobijedio prvog tenisera svijeta Rogera Federera sa 6:4, 4:6, 6:2.

Finalni meč trajao je dva sata i 11 minuta. Đoković je do 15. trofeja u karijeri, a četvrtog ove sezone došao sjajnom igrom protiv najtrofejnijeg tenisera svih vremena.

Srbijanski teniser je ovim trijumfom spriječio Federera da osvoji turnir u svom rodnom gradu četvrti put za redom.

Bio je ovo 14. duel Federera i Đokovića i peta pobjeda srbijanskog tenisera. Ove su godine  igrali su četiri puta. Federer je slavio na US Openu i u Cincinnatiju, a Đoković je pobijedio u Rimu i Miamiju.

Rezultat finala:

Novak Đoković (Srb/2) - Roger Federer (Švi/1) 6:4, 4:6, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.