Đoković: Čestitam ti Saša, zaslužio si ovaj trofej
Uprkos porazu u finalu, Đoković će godinu završiti na prvom mjestu ATP liste.

Gospodska izjava prvog tenisera svijeta

Đoković: Čestitam ti Saša, zaslužio si ovaj trofej

Prvi reket svijeta Novak Đoković izgubio je danas od Alexandera Zvereva sa 2:0 u setovima u finalnom meču Završnog mastersa u Londonu.

Nakon susreta Nole je ispao pravi gospodin pa je rekao da je sretan zbog Alexandera jer je osvojio veliku titulu.

"Nije lijepo kada se izgubi. Razočaran sam svojom igrom, ali sretan sam što je Alexander osvojio veliku titulu. Čestitke, Saša. Sada si bio znatno bolji nego u našem meču grupne faze. Zaslužio si ovaj trofej. Mlad si, a već imaš sjajnu karijeru. U budućnosti ti želim sve najbolje. Nadam se da ćemo se družiti u godinama koje dolaze", rekao je Nole i dodao:

"Ovo je bio loš dan, ali ako pogledam godinu, povratak je bio fantastičan. Hvala mom timu što mi je pomogao da budem ovdje gdje jesam".

Podsjetimo, Đoković će godinu ponovo završiti na prvom mjestu ATP liste i to nakon velikih problema koje je imao u prvom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi