Đoković: Danas sam puno zreliji
Đoković je odlično krenuo u novu sezonu

Na kraju Australian Opena

Đoković: Danas sam puno zreliji

M. Maksimović

Novak Đoković je drugi put u svojoj karijeri podigao pehar namjenjen pobjednik Australian Opena.Prvi put je to napravio 2008.godine, tri godine kasnije je sve to ponovo i to kako.U cijelom turniru je izgubio samo jedan, u drugom kolu meča protiv Ivana Dodiga i to je to.

Posebno je impresivan u završnici turnira. Sredio je Berdycha, pa Federera i na kraju Murraya a nije izgubio niti jedan set. U finalu je od prvog poena išao u pravom smjeru, u par navrata je vratio u život Andyja Murraya.

''Znao sam protiv koga igram, kakav me meč očekuje, jer sam protiv sebe imao igrača kojeg odlično poznajem, tenisera koji može ući u dugačku razmjenu poena, koji odlično čita servis. Nastojao sam da ga tjerama da se više kreće, a po meni se ključnim pokazao deseti gem prvog seta.Uzeo sam prvi set, imao sam tu veliku psihološku prednost i jednostavno sam osjećaj da mogu stići svaku lopticu.Bio sam strpljiv, mijenjao sam ritam i na kraju sam jednog ovakvog igrača kao što je Andy Murray pobjedio 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.