Đoković: Del Potro ima smrtonosan forehand

Srbijanski teniser nakon prolaska u četvrtfinale

Đoković: Del Potro ima smrtonosan forehand

D. Vejo

Drugi reket svijeta Novak Đoković, pobjedom nad Argentincem Martinom Del Potrom plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Alcapulcu (Meksiko).

Srbijanski teniser slavio je u ovom susretu rezultatom 2:1, nakon borbe koja je trajala dva sata i 40 minuta. Đokoviću je ovo bio 12. trijumf, od 16 međusobnih susreta pomenutog dvojca.

"Del Potro nije pokazivao znake umora. Dosta je dobro stajao na terenu. Igrao je čvrsto i na visokom nivou. Njegov forehand bio je smrtonosan. To sam pokušavao da izbjegnem. Vodili smo bitku tokom čitavog meča, nije dozvoljavao lake poene, bilo je jako teško", izjavio je nakon meča, Novak Đoković.

Đoković što prije mora zaboraviti meč sa Argentincem, jer ga već sutra u pet sati ujutro očekuje susret sa Australijancem Nickom Kyrgiosom, koji je u osmini finala izbacio Amerikanca Donalda Younga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi