Đoković: Dobro je vratiti se u polufinale značajnog turnira

Novak nakon poraza od Nadala u polufinalu Mastersa u Madridu

Đoković: Dobro je vratiti se u polufinale značajnog turnira

D. Rakanović

Srbijanski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan partijama koje je pružio na Mastersu u Madridu, i pored ubjedljivog poraza u polufinalu od Rafaela Nadala. 

Španac Rafael Nadal savladao je Đokovića sa 6:2, 6:4 i izborio finale turnira u Madridu. Bila je ovo prva pobjeda Nadala u posljednjih osam duela sa Đokovićem. 

"Rafa je bio bolji igrač, zaslužio je da pobijedi, kontrolisao je igru od početka do kraja. Bio sam mu bliže na kraju drugog seta, možda sam i propustio nekoliko šansi poslije 2:2. Bio je to dug gem, a ja nisam koristio prilike koje su mi se pružale. Nisam bio na visokom nivou, pravio sam mnogo grešaka, naročito u prvom setu. Rafa je igrao izuzetno. Mogao je da radi šta god je želio. Bolji je bio u ovim uslovima od mene", rekao je Đoković.

Drugi teniser svijeta ove sezone igra nešto lošije. Ovo mu je bilo tek drugo polufinale ove godine, poslije turnira u Dohi u januaru, koji je i osvojio. 

"Dobro je vratiti se u polufinale značajnog turnira i igrati protiv jednog od najvećih rivala koje sam imao u karijeri. Nisam imao tu priliku mjesecima. Ovo je bila dobra sedmica. Sa više pozitivnih nego negativnih utisaka putujem u Rim. Očekujem da nastavim da napredujem. Igrao sam dobro u svakom meču, iako danas nisam bio na nivou. Mada imao sam i rivala koji je bio vrlo dobar", istakao je Đoković.

Naredni turnir na kome će igrati drugi teniser svijeta je Masters u Rimu, koji počinje u ponedeljak. U Rimu je prošle godine izgubio u finalu od prvog reketa svijeta Andyja Murraya

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije