Đoković govorio o penziji: Iskreno, mogao bih sada prestati da igram, ali...

Srbijanski teniser

Đoković govorio o penziji: Iskreno, mogao bih sada prestati da igram, ali...

Srbijanski teniser i još uvijek prvi reket svijeta Novak Đoković kaže kako je i dalje vrlo motivisan za igranje tenisa i za nove pobjede, a to vjerovatno znači da neće uskoro u penziju.

Svaki član velike trojke (Đoković, Nadal, Federer) ima preko 30 godina i pitanja o penziji su postala normalna za svu trojicu. Ipak, Đoković, kao i Nadal i Federer, ne razmišlja o tome.

"Iskreno, nisam obavezan da igram. Mogao bih sutra da okačim reket o klin ako to želim, jer sam prije svega otac dvoje divne djece, od kojih moj sin ima pet godina i pred polaskom je u školu, tako da bih svakako volio da provodim više vremena sa njima. Ipak, sretan sam što još igram, i dalje sam jako motivisan i spreman da igram za nove pobjede u ovom prelijepom sportu", kazao je Đoković.

On smatra da ima psihičku prednost u odnosu na Federera i Nadala prije njihovih susreta.

"Da, osjećam da imam psihičku prednost. Iznad svega, tako je prije početka meča, ne tokom njega. Kada igrate, koncentrisani ste samo na sljedeći poen, ali prije meča, da, osjećam da sam u prednosti", kazao je Nole.

Đoković za sada ima 16 Grand Slam titula, tri manje od Nadala i četiri od Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi