Đoković i dalje čeka, još uvijek nema deportacije

U ponedjeljak bi trebao na teren

Đoković i dalje čeka, još uvijek nema deportacije

S. Mlaćo
Za sada nema deportacije za Novaka Đokovića.

Đokoviću je jutros ukinuta viza, a za večeras je planirano da prvi reket svijeta ide na sastanak sa imigracijskim službenicima.

Novo saslušanje planirano je za nedjelju, što je danas potvrdio sud nakon što je nedavno završena rasprava na istom. Slučaj će sada preuzeti Federalni sud Australije.

Đokovićevi advokati žele brzo suđenje kako bi slučaj što prije bio riješen, ali navode da se brinu zbog "medijskog cirkusa" koji vlada oko ovog slučaja.

Navode da je Đokoviću svaka minuta veoma važna, jer bi u ponedjeljak trebao nastupiti na Australian Openu.

Kako je već poznato, jutros je ministar za imigracije Alex Hawke odlučio da poništi prethodnu odluku Federalnog suda i ponovo poništi vizu Đokoviću nakon čega mnogi smatraju da će srbijanski teniser biti deportovan iz Australije.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hawke.

Top Komentari

StarMoVe
Ebo vas vise on imate li ista pametnije pisat.
5 0
amza
Politika novog poretka mora se znat da ih se mora slušati ili podoban ili nisi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi