Đoković i dalje vodeći, Šetkić sve bolji

Đoković i dalje vodeći, Šetkić sve bolji

A. Beganović

Damir Džumhur i dalje je najbolji bosanskohercegovački teniser, dok ogroman napredak na ATP listi bilježi Aldin Šetkić.

Na najnovijoj ATP listi Džumhur se nalazi na 101. mjestu sa 546 bodova i u odnosu na prošlosedmičnu naš najboilji teniser napredovao je za jedno mjesto.

Tomislav Brkić napredovao je za dva mjesta u odnosu na prošlosedmičnu listu i trenutno se nalazi na 212. mjestu ATP liste, dok je Aldin Šetkić ubilježio napredak od 16 mjesta i trenutno je sa 217 bodova 218. teniser na svijetu.

Mirza Bašić se nalazi na 355. mjestu ATP liste, Nerman Fatić je 835., dok se Ismar Gorčić nalazi na 985. mjestu.

Na samom vrhu ATP liste nije bilo većih promjena, odnosno Novak Đoković je i dalje najbolji svjetski teniser, a iza njega su Roger Federer, Rafael Nadal, Stanislas Wawrinka i Tomas Berdych.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.