Đoković i Ferrer morali igrati tri seta

Poraz Wawrinke

Đoković i Ferrer morali igrati tri seta

Posljednja četiri mjesta u četvrtfinalu Pekinga popunjena su danas. Novak Đoković je bio u centru pažnje, naravno zbog Rafaela Nadala i njihove borbe za prvo mjesto na ATP rang listi.

Protiv Fernanda Verdasca, Novak je dosta oscilirao, pogotovo u prva dva seta. U prvom je ispustio 4-1, ali je uspio povesti 1-0, nakon čega je pao u drugom. Verdasco je dvostrukim breakom stigao do izjednačenja. Ipak u trećm stvari dolaze na svije mjesto, pa je Đoković upisao 16. pobjedu zaredom u Pekingu.

U četvrtfinalu ne bi trebao imati većih problema jer ide na nepostavljenog Sama Quarreya. Amerikanac je u dva seta iznenadio Stanislasa Wawrinku 6-3, 7-6(2). Richard Gasquet je opravdao status petog nositelja u dvoboju sa Bernardom Tomicem, dok je Marinko Matosevic uspio uzeti set Davidu Ferreru.

Novak Đoković (Srb,1) - Fernando Verdasco (Spa) 7-5, 2-6, 6-2
David Ferrer (Špa,3) - Marinko Matosevic (Aus) 5-7, 6-1, 6-2
Richard Gasquet (Fra, 5) - Bernard Tomic (Aus) 7-6(2), 6-4
Sam Quarrey (USA) - Stanislas Wawrinka (Švi.6) 6-3, 7-6(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije