Đoković i Nadal donijeli pobjede Srbiji i Španiji

ATP Cup u Australiji

Đoković i Nadal donijeli pobjede Srbiji i Španiji

A. Čaušević

Španija i Srbija su upisali pobjede na ATP Cupu koji se održava u Australiji. 

Nakon što je Dušan Lajović savladao Georgea Harrisa sa 2:1, Novak Đoković je bio bolji od Kevina Andersona sa 2:0.

Đoković je australskog tenisera pobijedio poslije skoro dva i pol sata igre. Oba seta riješena su poslije tie-breaka, a snažljivi je bio srbijanski teniser sa 7:6(5) i 7:6(6).

Do pobjede je stigla i Španija. Prvo je Roberto Bautisa-Agut sa ubjedljivih 6:0, 6:0 ponizio Aleksandrea Metervelija, da bi nakon toga Rafael Nadal sa također 2:0 (6:3; 7:5) u setovima bio bolji od Nikoloza Basilashvilija.

Pobjedu je nešto ranije upisala i Hrvatska. Marin Čilić i Borna Ćorić su savladali svoje rivale iz reprezentacije Austrije. To su bili najuzbudljiviji duel današnjeg programa.

Čilić je izgubio prvi set od Dennisa Novaka sa 7:6, ali je uspio preokrenuti dva puta sa po 6:4 i donijeti bod hrvatskoj selekciji.

Ćorić je sa 2:1 pobijedio Dominica Thiema. Hrvatski teniser je dobio prvi set sa 7:6, Austrijanac je uzvratio u drugom sa 6:2, da bi odlučujući set priprao Ćoriću sa 6:3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi