Đoković i Nadal prošli u četvrtfinale

ATP turnir Miami 2012

Đoković i Nadal prošli u četvrtfinale

M. Maksimović

Pet nositelja je izborilo plasman u četvrtfinale velikog ATP turnira u Miamiju. U tom društvu su Novak Đoković, Rafael Nadal, Andy Murray, Janko Tipsarević i Mardy Fish.

Branitelj naslova, Novak Đoković je sa 7-5,6-3 pobjedio Francuza Richarda Gasqueta. Francuz je igrao vrlo dobro u prvom setu, ali je imao katastrofalnu realizaciju break prilika. Napravio je rani break, poveo je 3-1, ali se Novak brzo vratio. U devetom gemu je Francuz ispustio 15:40, ukupno nije iskoristio tri break lopte u samo jednom gemu.Kasnije je propustio još dvije.

 

Ono što je Gasquet ispustio, znao je kazniti Novak Đoković koji je sa breakom osigurao set. U nastavku je Novak imao manje posla.Za potvrdu pobjede u dva seta, bio dovoljan još samo jedan break.

Giles Simon je imao svoje prilike protiv Andyja Murraya, ali je ispustio sve tri. Murray je prošao sa 6-3,6-4 uz po jedan break u svakom setu.

 

 

Mardy Fish jen napokon u Miamiju, uspio povezati  tri pobjede.U osmini finala je nakon dva sata i 36 minuta izašao kao pobjednik iz meča protiv Nicolasa Alamgra.Španjolac je propustio svoje prilike, ukupno sedam break lopti. Fish je dobio prvi set 6-3, u drugom je prokockao 4-2.Na kraju je u pravom trenutku kod 4-3, Fish uzeo servis Alamagru što je bilo dovoljno za prolaz dalje. Kei Nishikori je probao iznenaditi Rafaela Nadala, ali nije išlo. Nadal je sa breakom u završnici uzeo prvi set, Nishikori je sa 5-2, došao na 5-4 u drugom setu, ali je tu stao.

 

 

Rezultati osmina finala:

Novak Đoković (Srb,1) - Richard Gasquet (Fra,17) 7-5,6-3 

Mardy Fish (USA,8) - Nicolas Almagro (Špa) 6-3,6-7(2),6-3 

Janko Tipsarević (Srb,9) - Gregor Dimitrov (Bug) 7-6(3),6-2

Andy Murray (VB,4) - Giles Simon (Fra,13) 6-3,6-4 

Rafael Nadal (Špa,2) - Kei Nishikori (Jap,16) 6-4,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.