Đoković i Nalbandian junaci
Đoković je igrao odličnu u Splitu

Poznati polufinalisti Svjetske grupe

Đoković i Nalbandian junaci

M. Maksimović

U polufinalu Svjetske grupe Davis Cupa ove godine ćemo gledati duele Francuske i Argentin odnosno Srbije i Češke. U nedelju je treći bod osvojila Srbija u Splitu, dok je u Moskvi odluka pala u petom meču.

U Splitu su meč odluke igrali Marin Čilić i Novak Đoković koji je slavio u tri seta. U prvom je vrlo bro poveo 4-0, slično u drugom 4-1. Treći set je ponudio nešto više uzbuđenja, Čilić je izgubio servis u četvrtom gemu, gem kasnije je uzvratio, ali je Đoković novim breakom riješio sve dileme. Na kraju je bilo 3-6,3-6,2-6. Četvrti bod za Srbiju je osvojio Janko Tipsarević koji je bio bolji od Antonia Veića 2-6, 6-7(5).

U Moskvi je odluka pala u posljednjem meču. Davydenko je dobio Schwanka za 2:2,a onda je David Nalbandian osvojio treći bod. U petom meču su igrali Mikhal Youzhny i Nalbadnian a Argentinac je veliku pobjedu ostvario u tri seta 6-7(5),4-6,3-6.

U Clermont-Ferrandu i Coquimbu je sve bilo gotovo nakon dva dana. Francuzi su čekali 87.godina pobjedu nad Špancima, a ovaj put su iz razbili 5:0.U nedelju su pobjede ostvarili Giles Simon i Jullien Bennetau.Čileanci su izgledali loše prvog dana, a u subotu su ih dotukli Dlouhy i Hajek.


Davis Cup, četvrtfinale:
Hrvatska - Srbija 1:4
Rusija - Argentina 2:3
Francuska - Španija 5:0
Čile - Češka 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti