Đoković i Roddick u četvrtfinalu

ATP Basel

Đoković i Roddick u četvrtfinalu

Danas su odigrani preostali mečevi 2. kola, dvoranskog ATP turnira u Baselu.

Nijemac Florian Mayer je, lakše nego što je bilo očekivano, pobijedio hrvatskog tenisera Ivana Ljubičiča, rezultatom 6-3, 6-1. Meč je trajao samo jedan čas, a rođeni Banjalučanin nije iskoristio niti jednu od 5 ponuđenih break prilika, te se tu može tražiti razlog ovako uvjerljivog poraza.

Japanac Kei Nishikori je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, pobijedivši Italijana, Andreasa Seppija. Krajnji rezultat je glasio 6-3, 7-6 (4), nakon jednog sata i 46 minuta borbe. 

Svjetski teniser broj 1, Srbijanac Novak Đoković, je lagano došao do pobjede nad Poljakom Lukaszom Kubotom. Nakon samo 55 minuta, slavio je Novak, rezultatom 6-1, 6-2. Popularni Nole je u ovom meču odservirao osam as servisa, a protivniku nije dozvolio niti jednu break priliku.

Jedino pravo iznenađenje je danas priredio Kazastanac, Mikhail Kukushkin, savladavši američkog tenisera, Jamesa Blakea, rezultatom 6-3, 6-4. Blake je igrao jako loše poslije drugog ubačenog servisa, te je osvojio samo 35% poena.

Sedmi nositelj, Andy Roddick, je preokretom slavio protiv Čeha, Radeka Stepanek, rezultatom 2-6, 6-3, 6-3. Stepanek je poslije odličnog prvog seta, u nastavku potpuno pao, te je uspio napraviti mnogo duplih servis grešaka, njih čak 8.  Roddick će u četvrtfinalu igrati sa Rogerom Federerom.

U posljednjem meču današnjeg programa je viđen još jedan preokret. Naime, Švicarac Stanislas Wawrinka, je pobijedio Robina Haasea, rezultatom 4-6, 6-1, 6-2. Ovo je bio i najduži meč dana, a okončan je nakon 2 časa i 8 minuta velike bitke.

Parovi četvrtfinala:


Đoković N. (Srb) - Baghdatis M. (Cyp)
Nishikori K. (Jpn) - Kukushkin M. (Kaz)
Roddick A. (Usa) - Federer R. (Sui)
Mayer F. (Ger) - Wawrinka S. (Sui)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.