Đoković i Thiem otvaraju završni Masters

Turnir u Londonu

Đoković i Thiem otvaraju završni Masters

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković pokušaće da dođe do šeste titule na završnom Mastersu, ali i da povrati čelnu poziciju na ATP listi.

Prva prepreka na tom putu biće mu Austrijanac Dominic Thiem, sa kojim se do sada susretao tri puta na ATP Touru.

Novak je u sva tri navrata slavio, i to ubjedljivim rezultatima, a posljednji put se sa devetim igračem svijeta sastao na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Thiem je poput Đokovića mnogo bolje igrao u prvom dijelu sezone, pa je u prvih šest mjeseci osvojio čak četiri turnira (Stuttgart, Nice, Acapulco, Buenos Aires).

Đoković i Thiem smješteni su u grupu 'Ivan Lendl', u kojoj se još nalaze Miloš Raonić i Gael Monfils, dok grupu "John McEnroe" čine Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori i Marin Čilić.

Meč između srbijanskog i austrijskog tenisera igra se danas od 15 časova u O2 Areni, dok se od 21 sat sastaju Miloš Raonić i Gael Monfils.

Turnir u Londonu igra se za nagradni fond od 7,5 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi