Đoković i Tsonga bez problema do finala Pekinga

Dva polufinala zajedno trajala 102 minute

Đoković i Tsonga bez problema do finala Pekinga

M. Maksimović

Prvi i treći nositelj, Novak Đoković i Jo-Wilfrid Tsonga igrat će u finalu ATP turnira u Pekingu.Obojica su poprilično lako izborila mjesto u finalu.

Tsonga je vodio 1-0 i 4-1 u drugom setu kada je Feliziano Lopez odlučio predati meč zbog povrede zgloba.Do tog trenutka, Lopez je uhvatio tek 18 poena u meču, te je četiri puta izgubio svoj servis. 

Tsonga je ostao na terenu 42 minute, Đoković 18 više.

 

Protiv Floriana Mayera, Novak je u prvom setu izgubio jedan, u drugom četiri gema.U prvom je Đoković iskoristio dvije break lopte, u drugom jednu, imao je maksimalnu realizaciju tri od tri.Mayer je zaprijetio u drugom setu, ali nije pretvorio u break niti jednu od dvije prilike koje je imao.

 

Finale Pekinga nudi 13 međusobni duel Đokovića i Tsonge,Novak ima prednost 7-5.Ove godine je Đoković slavio u četvrtfinalu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Roland Garrosa i to u pet setova, odnosno u četvrtfinalu Rima.Tsonga je u ovoj godini igrao dva finala i maksimalan učinak, dva od dva (Doha i Metz).

Đoković ove godine ima omjer 3:5 u finalima, posljednji koji je osvojio bio je turnir u Kanadi.

 

Rezultati polufinala:

Novak Đoković (Srb,11) - Florian Mayer (Nje) 6-1, 6-4

Jo-Wilfrid Tsonga (Fra,3) - Feliziano Lopez 6-1, 4-1, predaja Lopeza

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije