Đoković: Igramo sličan tenis
Šoković očekuje veliku podršku navijača

Novak u lovu na drugi Grand Slam

Đoković: Igramo sličan tenis

M. Maksimović

Novak Đoković je svoj prvi i jedini Grand Slam u karijeri osvojio upravo u Melbourneu.Prije tri godine je prvo u polufinalu dobio Federera, a onda u četiri seta Tsongu. U Melbourneu, Novak uvijek igra dobro, ima podršku svojih navijača.

U finalu Novak očekuje sličan meč kao protiv Federera. U polufinalu je bio maksimalno čvrst, prije svega strpljiv sa osnovne linije. Nešto slično možemo očekivati i sutra u finalu.

'' Ja i Andy igramo dosta sličan tenis, naša igra se zasniva na osnovnoj liniji i moram biti spreman za duge izmjene, maksimalno strpljiv.Sigurno je da neću imati velikih prilika u meču, ali ću ih morati maksimalno koristiti '' mišljenja je Đoković.

U međusobnim mečevima Đoković vodi 4:3, ali je izgubio posljednja tri meča.Po osvojenim turnirima Novak ima dvije titule više i bio je pobjednik Australian Opena.Pored toga i po zarađenom, Đoković je u prednosti, ima sedam miliona više na kontu od turnirskih nagrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.