Đoković: Igrao sam kao lud

Đoković četvrti put bolji od Nadala

Đoković: Igrao sam kao lud

Novak Đoković je četvrti put ove sezone bio bolji od Rafaela Nadala, a drugi ut u posljednjih sedam dana na šljaci, podlozi na kojoj Rafa važi za najboljeg igrača na svijetu. Nakon Madrida Novak je sinoć slavio u Rimu.

"Najbolji na svijetu? Ne znam, ali danas sam igrao kao lud, možda svoj najbolji tenis. Ovo je fantastično, naročito poslije meča od tri sata dan prije protiv Andyja Murraya",rekao je odmah nakon pobjede u finalu Mastersa u Rimu Novak Đoković. 

"Jako sam ponosan na svoju igru na šljaci. Sada imam samopouzdanja da mogu da pobijedim najbolje igrače. Ali kad pomislim na sve poene koje treba da branim sljedeće godine, joj, Bože! Ali, da bude jasno, Rafa je kralj šljake. U redu dva puta sam ga pobijedio za sedam dana, ali to su samo dva turnira, a on je dominirao na ovoj podlozi godinama", kaže Đoković. 

Iako je izgubio drugo finale u sedam dana na svojoj omiljenoj podlozi prvi igrač svijeta Rafael Nadal uopće nije bio nezadovoljan. Makar to nije pokazivao. Nakon meča je rekao da je izgubio od Novaka koji je igrao puno bolje i to je to. 

"Zadovoljan sam svojom igrom, kako igram ove sezone. Kretao sam se, napadao. Nisam tužan, igrao sam na svom nivou, čak bolje nego u Madridu prije sedam dana...Igrao sam jako dobro, ali ispred mene je bio jači igrač", istakao je Španac. 

"Novak je nevjerovatan. Ova četiri mjeseca igra za klasu bolje od svih ostalih tenisera. Jasno je da ima veliko samopouzdanje. Pobjeđivao sam ga u prošlosti. Svi imaju uspone i padove. Da li sam i dalje kralj šljake? Bio sam... Ali, nastaviću da radim", zaključio je Rafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.