"Đoković ima šanse da bude broj jedan"

Rafael Nadal o trenutnoj sezoni

"Đoković ima šanse da bude broj jedan"

Španac Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković u najboljoj poziciji da godinu završi na prvom mjestu ATP liste.

Đoković, koji je od ponedjeljka ponovo drugi igrač svijeta, otvorio je 2011. godinu skorom 18-0 i tri titule (Australian Open, Dubai i Indian Wells).

"Nole ima veliku prednost trenutno, osvojio je već skoro četiri hiljade bodova. To je puno za ozbiljnog igrača kao što je on. To je puno jer je on kompletan igrač, može da igra veoma dobro na svim podlogama", rekao je Nadal.

Španac je trenutno prvi teniser svijeta sa 3920 poena više od Đokovića. Međutim, on smatra da je najvažnija stvar završiti godinu na prvoj poziciji.

"Kada pričam o prvom mjestu na svijetu, govorim o završavanju godine na prvom mestu, manje mi je važno da li ću tokom godine biti prvi. Iako je i to važno, za mene je ipak najvažnije ko je na kraju godine biti prvi", dodao je Nadal.

U srijedu u Miamiju počinje drugi turnir serije 1000, a nakon toga slijedi dvomjesečna sezona na šljaci koja će biti okončana Roland Garrosom. Za Nadala je to period koji će biti ključan u utrci za prvo mjesto na kraju godine.

"Nakon Roland Garrosa reći ću vam ko je najveći favorit za prvo mjesto. Jedino što sada mogu da vam kažem je da je Đoković u najboljoj poziciji. On trenutno igra na svojoj omiljenoj podlozi. Ima samopouzdanje, igra veoma dobro i svakako je veoma dobar igrač. Vidjet ćemo šta će se dešavati tokom sezone na šljaci. Kada se taj period završi vidjet ćemo kakve šanse imaju svi teniseri", kazao je španski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.