Đoković: Iz meča u meč igram sve bolje

Novak Đoković bez problema u četvrto kolo

Đoković: Iz meča u meč igram sve bolje

Drugi nositelj Australian Opena Novak Đoković bez većih problema je sa 3-0 u setovima slavio protiv Denisa Istomina i izborio plasman u četvrto kolo. 

"Osjećam se sve bolje kako turnir odmiče, a posebno volim da igram na Rod Laver Areni. Igrao sam mečeve po različitim vremenskim uslovima, ali je protiv Denisa bilo nekako najlakše. Kada se navuče kroz temperatura padne za deset stepeni, a to se i te kako osjeti u igri. Zadovoljan sam kako sam odigrao, Istomin je odličan igrač i nikada nije lako protiv njega", rekao je Novak Đoković.

Australske novinare je zanimalo ima li Đoković kakav savjet za mnoge njihove tenisere koji vuku korijene sa prostora bivše Jugoslavije. 

"Prije svega, moram da kažem da Australija ima odličan sistem rada. Objekti i uslovi u kojima se trenira, a tu mislim na sve sportove, su prosto nevjerovatni. Mladi sportisti, prije svega, moraju da vole ono što rade. Smatram da je to ključ za bavljenje bilo kojim sportom. Ako ne radiš ono što te čini srećnim, onda to nije to. Samo nešto što te u potpunosti ispunjava, 'zaslužuje' tvoje bezuslovno odricanje", poručio je Novak. 

Drugi igrač svijeta u četvrtom kolu igra protiv Talijana Fabija Fogninija, s kojim ga veže veliko prijateljstvo. Ipak, uprkos prijateljstvu, Novak najavljuje pobjedu. 

"S njim stvarno imam super odnos, družimo se preko deset godina i mnogo ga poštujem. Opet, to ništa ne mijenja na terenu. Uvijek idem na pobjedu, bio mi neko prijatelj ili ne, to uopšte ne pravi razliku. Kada izađemo na teren prijateljstvo se ostavlja po strani. Obojica smo veliki profesionalci, a znam da će on željeti pobjedu koliko i ja. Igra odlično i sigurno mi neće biti lako", rekao je Novak Đoković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije