Đoković: Jedan od najboljih mečeva u karijeri

Đoković: Jedan od najboljih mečeva u karijeri

Srbijanski teniser i svjetski broj jedan, Novak Đoković, uspio je danas slaviti pobjedu nad Andyjem Murrayom i tako se plasirati u finale prvog ovosezonskog Grand Slam turnira.

Srbijanac je slavio sa 6-3, 3-6, 6-7 (4), 6-1, 7-5, a meč je trajao skoro pet sati. Murray se borio, u jednom trenutku imao vodstvo od 2:1 u setovima, spašavao se u momentu kada je popularni Nole servirao za meč, ali na kraju bezuspješno.

"Andy je zaslužio onaj veliki povratak. Obojica smo se borili do iznemoglosti, a nemam mnogo riječi da opišem ovaj meč. Očigledno da je ovo bio veoma težak meč na fizičkom, ali i na psihičkom planu. Ovo je bio apsolutno jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri", rekao je Đoković poslije meča.

Tako će Novak imati priliku da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Melbourne Parku. U finalu će se sastati sa drugim teniserom svijeta i osvajačem Australian Opena iz 2009. godine, Rafaelom Nadalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.