Đoković jedva protiv Seppija, Azarenka ispala

Seppi ispustio 2:0

Đoković jedva protiv Seppija, Azarenka ispala

Midhat Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je danas uz dosta muke savladao Italijana Andreasa Seppija sa 3:2 po setovima 4:6, 6:7. 6:3 7:5, 6:3.

Italijan je odlično odigrao ovaj meč, no na kraju je Đoković fantastičnim preokretom došao do pobjede. Prvi set je Seppi sa jednim breakom osvojio sa 6:4.

U drugom setu oba tenisera su igrala veoma dobro, pa je objednik odlučen u tie breaku, a ponovo je Seppi uspješniji, te ovaj set dobija sa  7:6 za vodstvo od 2:0. 

Uspio se Novak vratiti u trećem setu. Dobio je najbolji teniser svijeta treći set sa 6:3, te se vratio u igru. Dosta uzbuđenja je donio i četvrti set. Novak je do breaka stigao u 12 gemu, te je osvojio i ovaj set sa 7:5 i izjednačio na 2:2.

Odlučujući peti set donio je nešto manje uzbuđenje. Đoković je uspio napraviti novi break, te je u odlučujućem petom setu slavio sa 6:3, te je sa 3:2 u setovima prošao u četvrtfinale.

Roger Federer je izgubio prvi set od velikog iznenađenja turnira Belgijanca Davida Goffina sa 7:5, no u ostala tri Fedex je zaigrao mnogo bolje. Drugi set je osvojio sa 7:5,  da bi u četvrtom još lakše stigao do seta sa 6:2 i vodstva od 2:1. Posljednji četvrti set Federer je otvorio breakom, da bi do kraja mirnom igrom osvojio set sa 6:4, te je sa 3:1 u setovima prošao u četvrtfinale.

Prva teniserka svijeta Viktoria Azarenka morala se oprostiti od daljeg učešća u Parizu. Od nje je sa 2:0 (6:2, 7:6) u setovima bila bolja Slovaknija Domenika Cibulkova.

U ostalim mečevima u ženskoj konkurenciji Angelique Kerber je izbacila Hrvaticu Petru Marić sa 2:0 (6:3 7:5), dok je Sara Errani savladala Svetlanu Kuznetsovu također sa 2:0 (6:0 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.