Đoković još jednom na šljaci srušio Kralja šljake
Foto: EPA

Masters u Rimu

Đoković još jednom na šljaci srušio Kralja šljake

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković još jednom je pokazao zašto je najbolji na svijetu.

U nevjerovatnom meču, u kojem su se razmjenjivali "poeni godine", Đoković je uspio da savlada Rafaela Nadala i da izbori polufinale Mastersa u Rimu.

Jučer je Novak bio izuzetno loš u meču protiv Tomaša Bellucija, izgubio je set sa 6:0, pa preokrenuo, no danas je bio onaj pravi.

Prvi brejk na meču pripao je Rafi, koji je povoe sa 4:2, ali je u osmom gemu Đoković vratio izgubljenu prednost servisa, a novim brejkom u 12. gemu stigao je do prednosti.

Nadal na najbolji mogući način - brejkom - otvara drugi set, imao je prednost sve do 10. gema i kada je trebao da odservira za treći set, Novak je vratio brejk. Nadal je imao čak pet set lopti, ali nijednu nije uspio da iskoristi.

Poveo je Rafa sa 30:00 na servis Đokovića u 11. gemu, ali se sjajni Novak vratio. Nadal je bio siguran na servisu, izborio je taj-brejk drugog seta, ali onda je Đoković uključio turbo i završio posao.

Ovo je bio 49. okršaj dvojice sjajnih tenisera i 26. pobjeda Đokovića, koji u posljednjih nekoliko sezona zna kako srušiti "kralja šljake". 

U finalu će igrati protiv boljeg iz duela Dominic Thiem - Kei Nishikori.

ATP Rim, četvrtfinale:

Đoković - Nadal 7:5, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi