Đoković laganom pobjedom počeo nastup na Završnom mastersu

ATP Finals London

Đoković laganom pobjedom počeo nastup na Završnom mastersu

Srbijanski teniser Novak Đoković porazio je na startu Završnog mastersa u Londonu Italijana Mattea Berrettinija sa 2:0 u setovima.

Iako je Berrettini najavljivao veliku borbu u ovom meču, ništa od toga nismo vidjeli ili mu jednostavno Novak nije dopustio. Italijan je na kraju osvojio samo tri gema u cijelom meču jer je izgubio sa 6:2 i 6:1.

Dva tenisera su bila ravnopravna samo do rezultata 2:2 u prvom setu, a skoro sve poslije toga pripalo je Srbijancu. Đoković je do kraja tog seta napravio dva brejka i slavio sa 6:2, da bi u drugom periodu igre samo jedan gem prepustio rivalu te slavio sa 6:1. Meč je trajao ukupno 64 minute.

Novak je naravno odmah zauzeo lidersku poziciju u grupi Bjorn Borg, a u nastavku dana drugi meč prvog kola ove grupe igraju Roger Federer i Dominic Thiem. Upravo će Federer biti naredni rival Đokoviću u ovoj grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije