Đoković lako do trećeg kola, Nishikori koban za  Dodiga
Foto: epa.eu

Australian Open, 2. kolo

Đoković lako do trećeg kola, Nishikori koban za Dodiga

Prvi reket svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australian Opena nakon što je upisao ubjedljivu pobjedu nad ubedljivom pobjedom nad Andreyem Kuznetsovim iz Rusije sa 3:0.

 U prvom setu Đoković svom protivniku nije prepustio niti jedan gem, da bi u drugom ruski teniser ipak uspio osvojiti jedan. 

Najbolji otpor Rus je pružio u posljednjem setu kada je rezultata glasio 6:4, ali tada je već bilo kasno. Đoković je odigrao mnogo bolji meč nego prije dva dana protiv i posao završio za 84 minuta. Novak će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz duela Japanca Goa Soede i Fernanda Verdasca iz Španije.

Hrvatski teniser Ivan Dodig nije uspio da izbori plasman u treće kola prvog Grand Slama sezone, a bolji od njega sa 3:1 u stovima bio je peti nositelj tunira Kei Nishikori. Japanac je nakon gubitka prvog seta zaigrao mnogo bolje, te drugi i treći riješio u svoju korist (7:5 i 6:2), da bi mu reći pripao tek nakon tie-breaka.

Rezultati:
Isner J. (Usa) - Haider-Maurer A. (Aut) 3:1
Lopez F. (Esp) - Mannarino A. (Fra) 1:2 - predano
Nieminen J. (Fin) - Bachinger M. (Ger) 3:0
Dodig I. (Cro) - Nishikori K. (Jpn) 1:3
Garcia-Lopez G. (Esp) - Gonzalez A. (Col) 3:0
Giraldo S. (Col) - Johnson S. (Usa) 0:3
Lorenzi P. (Ita) - Pospisil V. (Can) 1:3
Wawrinka S. (Sui) - Copil M. (Rou) 3:0
Muller G. (Lux) - Bautista R. (Esp) 3:1
Đoković N. (Srb) - Kuznetsov An. (Rus) 3:0
Granollers-Pujol M. (Esp) - Simon G. (Fra) 0:3
Ferrer D. (Esp) - Stakhovsky S. (Ukr) 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.