Đoković lako među osam
Đokoviću Sela nije mogao parirati

Wimbedon (m), osmina finala

Đoković lako među osam

Srbijanac Novak Đoković se prema očekivanjima plasirao u četvrtfinale trećeg Grand Slama sezone, Wimbledona, nakon što je u meču osmine finala bez problema nadigrao Izraelca Dudija Selu.

Za ulazak među osam najboljih Đokoviću je bilo potrebno samo 89 minuta igre. Bilo je 6:4, 6:2 i
6:1 za četvrtog nositelja.

Za prolazak u polufinale Đoković će snage odmjeriti sa Nijemcom Tommyjem Haasom protiv kojeg vodi sa 2:1 u pobjedama, ali je posljednji meč izgubio i to nedavno u finalu turnira u Haleu koji je takođe igran na travi.

Njemački veteran danas je u tri seta slavio nad Rusom Igorom Andrejevom. Nije to bio lagan meč iako je okončan nakon tri seta budući da je Andrejev prijetio u sva tri i moglo se lako dogoditi da dobije drugačiji epilog. Haas je slavio sa 7:6 (10/8), te dva puta po 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.